Hållbarhet

För oss innebär hållbarhet omsorg och omtanke

Hållbarhet och etik

Vi är bara i början av vårt planerade hållbarhetsarbete. Men många saker har gjorts rätt under vår mer än 85-åriga historia. Grundaren av familjeföretaget, Marius Pedersen, definierade Joutsens mål som att tillverka kvalitetsprodukter som skapar ett mervärde för sina användare – i en arbetsgemenskap med god anda.

Den tanken har styrt alla val som gjorts. Den vägleder oss att genuint bry oss om kunder, djurskydd, partners, anställda, samhället och miljön. Men världen har förändrats på ånga
sätt, vår verksamhet har vuxit och långa leveranskedjor innebär större miljöpåverkan än i början av vår affärsverksamhet.

 Än idag är vårt mål att lyssna på kunden och med hållbara metoder tillverka förstklassiga Joutsen-dunprodukter som håller höga kvalitetskrav, samt att ta hand om produkterna under hela deras livscykel. På grund av den långa livslängden är produkternas ekologiska fotavtryck litet.

I ett litet familjeföretag är det extra viktigt att fokusera på de områden som är mest relevanta för oss. Att koncentrera resurser på de områden som vi kan förbättra och där besluten har störst inverkan. Vi arbetar för att säkerställa att vi har
konkreta mått för att mäta effekterna av våra åtgärder och en ansvarsstrategi som inkluderar kort- och långsiktiga mål.