5 skäl att välja en dunjacka från Joutsen

5 skäl att välja en dunjacka från Joutsen
 

1. LIVSLÄNGDEN

En dunjacka från Joutsen är gjord för att hålla. Länge. Vi har kunder som nöjt använt sina jackor i årtionden. Modellerna designas i tidlös design, slitstarka material med hög funktionalitet. Vi pratar stolt om ”slow fashion”, då ett hållbart plagg är både ekologiskt och ekonomiskt.

Insikten om slit-och-slängmodets effekter på miljön har påverkat många. Modebutiker som byter kollektioner så ofta som varannan vecka har fått stor uppmärksamhet. Dessa kläder produceras billigt och av dåliga material. Osålda varor kasseras. Dessutom bärs dessa plagg endast under en kort tid av användaren, på grund av plaggets dåliga kvalitet och kortlivade modetrender.

I en artikel publicerad i Helsingin Sanomat (19.10.2019) påminner vetenskapsförfattaren Rinna Saramäki om att "Enkla plagg kan vara både bra och billiga. Mer avancerade plagg som dunjackor kan dock inte vara både billiga och samtidigt bra.” Joutsens hållbara dunjackor av hög kvalitet kostar mer i inköp än billigare alternativ, men är en investering som lönar sig.  

Här kommer ett tips! Om du vill göra dig av med din Joutsen-jacka någon dag, har den ett bra andrahandsvärde i second-hand butiker. Samtidigt får jackan chans att fortsätta glädja en ny lycklig ägare!

 2. TVÄTTBAR

Många är rädda för att tvätta sin dunjacka. Och dunjackor från många tillverkare tål inte alls att tvättas i vatten. Men en dunjacka från Joutsen kan du tvätta hemma i tvättmaskin genom att följa produktens tvättråd. Vi uppmuntrar faktiskt våra kunder att tvätta sina dunjackor, hellre för ofta än för sällan! Åtminstone en gång om året.

Rent dun är lätt, luftigt och mjukt värmande, precis som det ska vara.

3. HÅLLBART OCH RENT DUN 

I våra produkter används endast dun som kommer från gårdar där det råder naturliga och goda levnadsförhållanden för fåglarna. Dunet vi använder i våra produkter är alltid en biprodukt från livsmedelsproduktionen. Dunet kommer förtvättat från producenten. Många duntillverkare använder detta förtvättade dun som fyllning i sina produkter. Men hos oss renas dunet ytterligare i vår egen förädlingsanläggning, där vi genom noggrann tvätt, dubbel dammborttagning och en 125 graders värmebehandling garanterar att dunet i varje Joutsen-produkt är helt ren och dammfri. Vi använder inga allergiframkallande tillsatsämnen i förädlingprocessen. På så sätt kan vi garantera att alla våra dunprodukter är helt rena och fria från damm.

4. NOGGRANN DESIGN OCH PASSFORM 

En dunjacka måste vara varm, mjuk och bekväm. Noggrann och detaljerad design garanterar funktionalitet och passform för dunjackan. Detta känner man så snart man tar på sig plagget. Plaggets funktionalitet är noga genomtänkt och modellerna testas in i minsta detalj innan de går i produktion. Vi tummar aldrig på funktionaliteten! 

Jackornas konstruktion säkerställer att dunet fördelas jämnt i plagget, och att det stannar på sin plats. Tips! Känn på axeln på den dunjacka som hänger på en galge. Känner du en mjuk jacka eller bara en hård galge? I det första fallet är det troligen en jacka från Joutsen!

 5. SLÄPPER INTE DUN

Vi väljer och testar yttertygerna till våra jackor med stor omsorg. Yttertyget måste vara tätt och av mycket hög kvalitet för att hålla kvar dunfyllningen i plagget. Visst kan några små dun ta sig ur tyget, detta är helt normalt. Men en högkvalitativ dunjacka ska inte läcka några större mängder dun. 

Tyget till en dunjacka måste andas och vara slitstarkt, lätt och vackert!