Vår story

Joutsen Finland Oy:s historia sträcker sig flera generationer bakåt av yrkesskicklighet och passion för kvalitet. Vi är världens nordligaste tillverkare av dunprodukter och är stolta över vad naturen lärt oss.

Familjeföretagets historia började redan 1936, när grundaren Marius Pedersen fick en affärsidé då han såg sin fru, Saima, tvätta fjädrar i bastun. Hobbyverksamheten växte till ett företag och sysselsatte snabbt hela familjen. Marius visste redan då att kunnande, kvalitet och en utmärkt kundbetjäning skulle bli företagets bärande principer.

En ansvarsfull företagsverksamhet har alltid varit en del av varumärket Joutsen. Vi vill göra bra produkter som vi är stolta över, i ett företag med god anda. Våra produktionsprocesser och arbetsmetoder är anpassade för att tillverka dunprodukter av högsta kvalitet. Kvalitet består av många delar: bra råmaterial, en personal med stor yrkesskicklighet, modern och effektiv teknologi och företagsetik. Grunden för allt vi gör på Joutsen är ärlighet och en stöttande mentalitet. Ansvarsfullhet vid anskaffningen av råmaterial garanterar att vårt kvalitetslöfte uppfylls på produktnivå. För vår del är den avgörande faktorn hur företaget beaktar djurens rättigheter och hur dessa respekteras i produktionskedjan.Vi har investerat i och utökat vår verksamhet under de senaste åren. År 2015 byggdes vår nya moderna sängklädesfabrik i Riihimäki, i hjärtat av de finländska skogarna, i anslutning till vårt huvudkontor. Där tillverkas alla våra duntäcken och dunkuddar. Våra dunjackor tillverkas i huvudsak i vår moderna fabrik i Estland. Ansvar och etiska värden har en stor betydelse för Joutsens kunder och likaså för oss som företag. Vi strävar efter att även i fortsättningen utveckla vår verksamhet på ett ansvarsfullt sätt och vår förhoppning är att familjeföretagets historia fortsätter leva vidare tack vare alla lyckliga användare av Joutsens produkter.