Lättdunjacka eller dunjacka?

Lättdun är lätta, goda vatten- och vindavvisande, praktiska och designade för vår-, sommar- och höstbruk. De är behändiga att ta med på resan, då de tar liten plats i väskan. Alla våra lättdunjackor har en fyllning av 100% rent dun och innehåller med andra ord inga fjädrar. Jämfört med våra tjockare dunjackor för vinterbruk, har lättdunjackorna en mindre mängd dunfyllning. Därav namnet "lättdun". Dunjackor i lättdun har många användningsområden och lämpar sig extra bra vid exempelvis bilkörning, på shoppingrundan, resan eller under mildare vintrar. Värmegraden för våra lättdunjackor har beteckningen o/ooo på Joutsen.se.

Våra tjockare dunjackor är designade för att hålla dig varm även under vinterns kallaste dagar. Dunjackorna har, liksom våra lättdunjackor, en fyllning bestående av 100% rent dun, utan fjädrar. Skillnaden är att våra tjockare dunjackor har en större mängd fyllning som tar vara på värmen som kroppen avger och bildar ett unikt varmt, andningsbart och lätt isolerande skikt. Värmegraden för våra tjockare dunjackor har beteckningen ooo/ooo på Joutsen.se.

Utöver lättdunjackor och tjockare dunjackor tillverkar vi även "mellansäsongsjackor" med en värmegrad som ligger mellan lättdunjackorna och de varmare dunjackorna. Dessa jackor har samma lätta yttertyg som lättdunjackorna utan foder, men med en större mängd dunfyllning. Värmegraden för dessa mellansäsongsjackor har beteckningen oo/ooo på Joutsen.se.