FAQ - Byten och returer

Om du av någon anledning inte känner dig 100% nöjd med ditt köp har du möjlighet att inom 14 dagar byta eller returnera din produkt. Bytes- och returrätten gäller dock inte produkter som är specialtillverkade.

Kom ihåg att produkten endast är returbar om:  

  • Produkten är oanvänd
  • Produkten returneras i oskadad, originalförpackning
  • Produkten är oskadad

Byten

Om du vill göra ett byte av dunjacka går det bra att byta till samma jacka i en annan storlek eller färg, eller till en annan jacka med samma pris.

Duntäcken och dunkuddar går inte att byta till en annan produkt. Om du önskar byta ut det täcke eller kudde du köpt, returnerar du produkten till oss och vi gör en återbetalning till dig. Du kan därefter lägga en ny beställning i webshopen.

Hur returnerar jag min produkt?

  • Fyll i den retursedel som låg i paketet tillsammans med din beställning
  • Packa ner produkten i originalkartongen. Inkludera alla delar som medföljde produkten
  • Lägg ner den ifyllda retursedeln med produkten och klistra på den medföljande returetiketten på paketet. 

Det finns två sätt att göra din retur på. Antingen genom att lämna paketet till närmaste DHL- ombud eller genom att beställa budhämtning direkt hemifrån.

1. Lämna paketet till DHL-ombud

Du kan söka efter närmaste DHL-ombud här: https://locator.dhl.com/

Alla våra paket levereras med en förtryckt returetikett som gör det enkelt och säkert att returnera din produkt. Fäst etiketten på paketet och ta med det till ditt närmaste DHL-ombud.

2. Beställ hämtning av bud

Om du hellre vill att paketet hämtas direkt hemma hos dig, kan du beställa budhämtning. Det blir ingen extra kostnad för detta alternativ. Du begär hämtning och fyller i dina adressuppgifter genom följande länk: https://mydhl.express.dhl/se/en/home.html#/schedulePickupTab

Vid byten tas ingen kostnad för returfrakt ut. Observera att detta gäller ett (1) byte/kund. 

Vid returer tar vi ut en kostnad enligt följande: 180 kr, som dras av från den återbetalning som görs till dig. Vid kampanjer kan vi komma att erbjuda gratis frakt även vid returer. 

Hur lång tid tar det innan ni behandlar min retur?

Vi behandlar returen inom 14 dagar från det att vi mottagit din retur. Alla frågor kan skickas till joutsenshop.se@joutsen.com.