FAQ - Byten och returer

Om du av någon anledning inte känner dig 100% nöjd med ditt köp har du möjlighet att inom 14 dagar byta eller returnera din vara . Bytes- och returrätten gäller dock inte varor som är specialtillverkade.

Kom ihåg att varan endast är returbar om:  

  • Varan är oanvänd
  • Varan returneras i oskadad, originalförpackning
  • Varan är oskadad

Returfrakt

Vid byten tas ingen kostnad för returfrakt ut. Observera att detta gäller ett (1) byte/kund. 

Vid returer tar vi ut en returkostnad om 180 kr, som dras av från den återbetalning som görs till dig. Vid kampanjer kan vi komma att erbjuda gratis frakt även vid returer. 

Byten

Om du vill göra ett byte av dunjacka går det bra att byta till samma jacka i en annan storlek eller färg, eller till en annan jacka med samma pris.

Duntäcken och dunkuddar går inte att byta till en annan vara. Om du önskar byta ut det täcke eller kudde du köpt, returnerar du varan till oss och vi gör en återbetalning till dig. Du kan därefter lägga en ny beställning i webshopen.

Hur returnerar jag min vara?

  • Fyll i den retursedel som låg i paketet tillsammans med din beställning
  • Packa ner varan i originalkartongen. Inkludera alla delar som medföljde.
  • Lägg ner den ifyllda retursedeln med varan och klistra på den medföljande returetiketten på paketet. 

Det finns två sätt att göra din retur på. Antingen genom att lämna paketet till närmaste DHL- ombud eller genom att beställa budhämtning direkt hemifrån.

1. Lämna paketet till DHL-ombud

Du kan söka efter närmaste DHL-ombud här: https://locator.dhl.com/

Alla våra paket levereras med en förtryckt returetikett som gör det enkelt och säkert att returnera din produkt. Fäst etiketten på paketet och ta med det till ditt närmaste DHL-ombud.

2. Beställ hämtning av bud

Om du hellre vill att paketet hämtas direkt hemma hos dig, kan du beställa budhämtning. Det blir ingen extra kostnad för detta alternativ. Du begär hämtning och fyller i dina adressuppgifter genom följande länk: https://mydhl.express.dhl/se/en/home.html#/schedulePickupTab

 

Hur lång tid tar det innan ni behandlar min retur?

Vi behandlar returen inom 14 dagar från det att vi mottagit din retur. Alla frågor kan skickas till joutsenshop.se@joutsen.com.

Vår strävan efter en hållbar returpolicy

Vår målsättning är att du ska vara nöjd med ditt köp och vi förstår att du kan behöva byta vara för att få rätt storlek eller färg. Du kan även behöva returnera varan och få pengarna tillbaka om köpet inte motsvarar dina förväntningar. Detta är fullt förståligt när du handlar online. Men om en kund gör upprepade beställningar och returnerar samtliga varor gång på gång, förbehåller vi oss rätten att inte godta framtida beställningar från kunden. Vi förbehåller oss även rätten att göra detta i de fall vi misstänker att en vara använts innan den returneras till oss.

Att skicka varor fram och tillbaka är inte bara kostsamt, utan även dåligt för miljön. Det är dessutom tidskrävande att behandla och gå igenom returnerade varor. Vi vill ta hänsyn till dessa frågor i vår verksamhet, och i samarbete med våra kunder strävar vi efter att följa en hållbar returpolicy.