Tvätt- och skötselråd

Dunprodukter tvätt- och skötselråd

Genom att följa skötselråden ger du din dunprodukt en lång livslängd. Tvätta och vädra dunprodukten regelbundet, eftersom en dunprodukt är som bäst när den är ren och fräsch. Det är bra att tvätta en dunjacka och ett duntäcke varje år och en dunkudde oftare efter behov. Att dagligen fluffa till dunkudden gör att fyllningen hålls fluffigare och förlänger tiden mellan tvättarna.

TVÄTTRÅD

Kontrollera tvättemperaturen och följ tvättråden för produkten. Försäkra dig om att produkten ryms utan problem i maskinens trumma. Fukta produkten helt innan tvätt. Använd ett milt, flytande tvättmedel utan blekmedel och högst 1/3 av den normala mängden tvättmedel. Vi rekommenderar Joutsens eget dunschampo som är speciellt framtaget för våra produkter. Använd inte sköljmedel. Välj ett tvättprogram med ett stort antal sköljningar och en effektiv och lång centrifugering.

Produkten kan torkas i torktumlare i låg temperatur eller på ett luftigt ställe, medan man fluffar till produkten för hand emellanåt tills dunprodukten har torkat helt. Vid användning av torktumlare är det skäl att stanna programmet emellanåt och fluffa till produkten för hand. Torkningstiden varierar beroende på produkten och dess fyllning. Kuddar med olika skikt har den längsta torkningstiden. I tumlaren tar torkningen ungefär ett par timmar, medan torkningen tar ett par dygn när den torkas för hand.

I Joutsens dunprodukter används specialtyger designade för dunprodukter. Beroende på att tygerna andas kan det emellanåt komma lösa dun från fyllningen genom tyget. Detta är normalt i någon mån och inverkar inte på hur varm jackan är.

 FÖRVARING

Förvara dunprodukten ren i rumstemperatur på en torr och luftig plats. Försäkra dig om att produkten är helt torr innan förvaring.