Ett tryggt val för allergiker

Vi har under flera årtionden utvecklat en rengörings- och förädlingsprocess som garanterar att dunet och fjädrarna som används i våra produkter är ytterst rena. Den unika förädlingsprocessen Joutsen Down System innefattar dubbel dammborttagning, tvätt med mjukt, varmt vatten och en 100 graders värmebehandling för att garantera dess renhet. Joutsens dunprodukter är helt fria från damm och vi rengör dem grundligt från beståndsdelar som kan framkalla allergiska reaktioner.

Joutsen är den första och enda tillverkaren av duntäcken och dunkuddar som år 2005 tilldelades den finska Allergimärkningen. Märket som beviljas av Allergi-, Hud- och Astmaförbundet i Finland (se www.allergia.fi) är ett bevis på att produkten är ren och lämpar sig för allergiker. Allergi-, Hud- och Astmaförbundet har testat Joutsens dunprodukter och konstaterat:

”Fyllningen i produkterna är testad, rengjord och icke-allergiframkallande och andningsbar dun/fjäderfyllning. Produkterna innehåller inte formaldehyd. Dunet och fjädrarna är inte allergiframkallande och är ingen grogrund för kvalster.”

Rengöringsprocessen sker i Joutsens egen förädlingsanläggning. Tack vare vår unika förädlingsprocess blir dunet och fjädrarna helt rena och icke-allergiframkallande. Vi avlägsnar allt damm, mjäll, fett och blekmedel av animaliskt ursprung, som vanligtvis kan framkalla allergier. 

Du kan själv testa att dunet är dammfritt: när du slår på en ny Joutsen-kudde med handen och håller den mot ljuset, ser du inte det dammoln som vanligtvis uppstår hos produkter från andra tillverkare. På så sätt kan du med egna ögon se den slående skillnaden mellan en grundligt rengjord dunprodukt från Joutsen och andra tillverkares dunprodukter.