Fabriker och tillverkning

Joutsen har två egna fabriker. Den traditionella sängklädesfabriken ligger i Riihimäki och dunjackfabriken utrustad med moderna maskiner ligger i Märjamaa, Estland.

Alla Joutsen-dunkuddar tillverkas på Riihimäki sängklädesfabrik.

De flesta av duntäcken, extra svala, svala, medelvarma och varma täcken från Suoja- och Syli-kollektionerna, är tillverkade i Finland. De varma täckerna från Jalo-kollektionen och de extra varma duntäckerna från Syli-kollektionen tillverkas i vår fabrik i Estland. Kulkuri dunpläd och Henkäys överkast tillverkas också i Estland. Att tillverka sängkläder kräver mycket handarbete. Duntäcken och kuddar efterbehandlas noggrant och professionellt av erfarna specialister.

 Att göra en dunjacka är en process i flera steg som kräver en mängd speciella färdigheter. Ursprungs-etiketten utvisar enbart av platsen för sömnad och berättar endast en del av textilproduktens ursprung. Dunjackor med lätt känsla är designade i Finland av finska designers. Produktutveckling och planering sker även i Finland i samarbete med Joutsens fabrik i Estland. Material anskaffas i och från Finland, om det finns tillgängligt. Jackornas fyllning tvättas alltid i vår egen fabrik. Det arbete som utförs i Finland står för mer än 50 procent av produktens totala kostnader.

Dunjackor tillverkas av våra specialister i vår egen moderna fabrik i Märjamaa, Estland. När det gäller lätta dunjackor köps sömnadsarbetet från små familjeägda partnerföretag i Kina, som vi sedan länge byggt ett ömsesidigt samarbete med. På så sätt har Joutsen uppnått bästa kompetens, material och den modernaste maskinparken inom området, vilket krävs för tillverkning av högkvalitativa dunjackor då våra egna fabrikers resurser inte räcker till. Vi är stolta över de partnerskap vi har ingått i Kina, som för närvarande har de bästa och senaste maskinerna och hög kompetens inom industriell klädtillverkning. Vi besöker dessa partnerföretag flera gånger om året. Jackorna tillverkade i Kina kontrolleras och färdigställs i Riihimäki enligt våra kvalitetsstandarder. Oavsett tillverkningsställe är kvalitetskraven alltid desamma för alla Joutsen-jackor.

Tillverkningen av högkvalitativa dunjackor kräver gedigen yrkeskompetens och moderna maskinerna. Dessa fabriker är tyvärr få och spridda. Vi undersöker ständigt textilindustrins produktionsanläggningar i Europa för att hitta närmare partners som lämpar sig för att sy dunjackor.

Vi skulle väldigt gärna vilja fortsätta tillverka jackorna från start till mål i Finland, men utmaningarna gällande finsk sömnad började redan för flera år sedan, då upphörde utbildningen av industrisömmerskor i Finland.Om vi ​​hade försökt fortsätta att tillverka endast i Finland, hade produktionen av Joutsen-jackor troligen helt upphört.

 Joutsen dunjackor säljs över hela världen. Som ett finskt företag representerar vi stolt vårt hemland. Det är därför den finska flaggan pryder våra jackor. Den talar om finsk renhet och kompromisslös kvalitet. Joutsen dunjackor är gjorda för det krävande och varierande klimatet i norr.