Kundberättelse - Merja håller stilen i vinter

Kundberättelse - Merja håller stilen i vinter

Merja är en aktiv kvinna bosatt i Nacka strax utanför Stockholm. Tack vare sitt finska ursprung har hon känt till Joutsen sedan barnsben, men då främst associerat varumärket med duntäcken och dunkuddar. Det är först på senare år som hon upptäckt det breda sortimentet av Joutsens dunjackor.

Vi träffade Merja en krispig vinterdag för att höra hur hon fick upp ögonen för Joutsens dunjackor och vad hon tycker om sitt nyaste tillskott Hely lättdunjacka.

Hej Merja, kan du berätta om din upplevelse av Joutsens dunjackor? 

"Tidigare har jag alltid kopplat ihop Joutsen med kvalitativa duntäcken och dunkuddar, tills jag upptäckte de fantastiska dunjackorna för snart 20 år sedan i en butik här i Stockholm", berättar hon glatt.

Hennes första Joutsenjacka köpte hon i början av 2000-talet. En olivgrön jacka som hon använder än idag. "Jag tvättar den årligen efter varje säsong och den håller år efter år. Helt fantastiskt! Det bästa med min första Joutsenjacka är nog jackans färg, som jag får många komplimanger för och blir stoppad på stan än idag", berättar Merja. Hennes nyaste tillskott i Joutsenfamiljen är lättdunjackan Hely, som hon valt i den uppiggande nya färgen orange (släpps online i början på april 2021)

Blir ofta stannad på stan

Sedan första jackan har det blivit flera jackor som berikat Merjas garderob under åren som gått. "En viktig orsak till att jag är en trogen användare av Joutsens jackor är att de är lätta att underhålla och att det finns många olika modeller och färger i sortimentet. Variationen är toppen. Jackorna tar dessutom liten plats i garderoben. En annan rolig sak är att jag ofta blir stannad på stan och får frågan var mina jackor är köpta. Det syns på jackorna att de är klass och av fantastisk kvalitet", berättar hon.

Merja är hundägare och går dagligen promenader vid kajen där hon bor, där det ofta kan vara blåsigt. Då är det bra med en jacka som håller värmen när det blåser. "Det är klart att jackorna kostar en del, men jag ser det som en långsiktig investering. De håller sitt värde, år efter år!"

Upptäck säsongens nya dunjackor här.