Varför dun från Joutsen?

Vi är specialister på dun - sedan 1936

Kvalitet och kunnande är av största vikt för oss. Med över 80 års erfarenhet inom branschen är vi specialister på dun. Vi använder inga andra fyllnadsmaterial i våra produkter än dunfyllning, vilket gör att vi har ett gediget kunnande om dunet och hela dess förädlingsprocess. 

   

Vi använder endast de bästa dunsorterna i våra produkter som kommer från våra utvalda partnergårdar. För att säkerställa att dunet vi använder i våra produkter är av toppkvalitet, testar vi det alltid i vårt egna laboratorium.

Tack vare den höga kvaliteten kan du tvätta alla våra dunprodukter utan problem. 

Världens renaste dun

När vi säkerställt dunets kvalitet rengör vi och sorterar dunet noggrant, innan det används i våra jackor, täcken och kuddar. Vår unika Joutsen Down System- förädlingsprocess innefattar dubbel dammborttagning, noggrann tvätt med mjukt, varmt vatten och en 125 graders värmebehandling för att garantera fullständig renhet. 

I praktiken innebär Joutsen-dunets renhet att dunfyllningen är helt fri från damm och att den rengjorts grundligt från beståndsdelar som kan framkalla allergiska reaktioner. Därför passar våra produkter även för allergiker.

Tack vare den rena fyllningen räcker det också med en mycket mindre mängd fyllning för att ett Joutsen-duntäcke ska vara varmt. Av samma orsak andas Joutsen-täcket också mycket bättre – det behövs inte så mycket fyllning och täcket känns därför inte tungt.

Nordiskt familjeföretag med över 80 års erfarenhet

Vår historia sträcker sig flera generationer bakåt av yrkesskicklighet och passion för kvalitet. Vi är världens nordligaste tillverkare av dunprodukter och vi är stolta över vad naturen lärt oss.Vi har med över 80 års erfarenhet byggt relationer med utvalda europeiska partnergårdar vi köper dunet ifrån – vi köper aldrig dun eller fjädrar från okända leverantörer. Allt dun som används i Joutsens produkter kommer från gårdar där det råder naturliga och goda levnadsförhållanden – endast så får vi dun av högsta kvalitet.

Vi har vår egen sängklädesfabrik i Riihimäki i södra Finland, där vi tillverkar alla våra duntäcken och dunkuddar. Våra dunjackor tillverkas i vår moderna fabrik i Estland. 

Ett hållbart val

Dun är en helt naturlig produkt och dessutom en förnybar naturresurs, vilket gör det till ett hållbart val. Vi använder endast dun som fyllnadsmaterial i alla våra produkter. Våra dunprodukter är designade att hålla länge och för flitigt bruk. Tack vare våra produkters höga kvalitet går de att tvätta i maskin och återgår till sin fluffiga form efter tvätt. Därför har de en lång livslängd.

klassiker från joutsen

Upptäck vår mest populära Joutsen-klassiker!