Kuddar

VÄLJ RÄTT KUDDE SOM PASSAR DIN SOVSTIL

  • I vilken ställning sover du som djupast?
  • Med vilken höjd på kudden somnar du lättast?
  • Vilken mjukhet vill du ha på din dunkudde?

Oavsett vilken sovställning du föredrar, är det viktigaste att du sover rofyllt med den kudde du valt. För att underlätta ditt val av kudde har vi gjort rekommendationer för olika sovstilar:
(klicka på alternativen nedan)


PÅ RYGG

Låg (mjuk eller fast), medelhög (mjuk eller medelmjuk), eller hög, om du har axlarna på kudden.


PÅ SIDAN

En tillräckligt stadig kudde, som fyller upp utrymmet vid nacken och axeln. Det gör att halsryggen hålls rak och att det inte uppstår spänningar i nacken. Här beror valet av rätt kudde även på axlarnas bredd. För dig med smala axlar passar ofta en medelhög (mjuk eller fast) och för bredare axlar en hög (medelmjuk eller fast).


PÅ MAGE

Vi rekommenderar en låg och/eller mjuk kudde så att inte nacken belastas.


TRIPLUS KUDDAR

Är perfekta för dig som vill ha en stadig kudde, tack vare deras konstruktion i tre sektioner. Den innersta delen innehåller småfjäder som ger stadga, och de yttersta delarna innehåller alltid det mjukaste dunet för att ge kudden en dunmjuk känsla.


För barn

För barn bör du i regel välja en mjuk kudde med låg profil.

Täcken

VÄLJ RÄTT TÄCKE FÖR DINA BEHOV

  • Somnar du bäst när det är varmt eller svalt?
  • Hur fluffigt vill du att ditt täcke ska vara?

EXTRA SVAL

är ditt val om du vill ha ett täcke med så lite fyllning och så sval känsla som möjligt. Passar om din kropp avger mycket värme eller om du söker ett riktigt svalt täcke för sommaren.

SVAL

är ditt val om din kropp avger mycket värme eller om du söker ett täcke för sommaren.


MEDIUM VARM

är det bästa valet om du köper ditt första duntäcke, använder samma täcke året runt, köper en present och inte känner till behoven, eller t.ex. till båten och husvagnen.


VARM

är ditt val när du ofta känner dig frusen om natten, uppskattar lyx, fluffighet och njutning eller om du väljer det vackra dunet för inredningens skull (extra stort täcke passar även som sängöverkast).


EXTRA VARM

är bäst när du vill ha ett så generöst täcke som möjligt eller om ingenting hittills varit tillräckligt varmt om natten, för frusna personer.


Oavsett vilken typ av täcke du väljer, kan du vara säker på att du redan första gången märker skillnaden jämfört med ett vanligt täcke. Du upplever det lätta duntäckets underbart naturliga värme över dig och du känner dig som om du vore i ett tryggt ”bo”. Efter det kommer du inte att vilja ge upp ditt duntäcke.
När det är som bäst kan ett duntäcke vara underbart varmt på vintern och passligt jämnvarmt på sommaren. Ett varmt duntäcke är ett bra köp också med tanke på energiförbrukningen, eftersom dess naturliga värme gör att man kan sänka temperaturen i sovrummet.

Täcken och kuddar

Kollektioner


Syli

Täckena och kuddarna i Syli kollektionen innehåller 90 % dun och 10 % småfjäder. Det här är den allra mest omtyckta dunfyllningen och kan ses som en heldunsfyllning. Syli- produkternas härligt mjuka, tunna tyg av finaste cambric/bomullsbatist ger en len känsla mot huden. Syli-produkterna symboliserar värme, hållbarhet och renhet - ett säkert val och samtidigt en långsiktig investering i god sömn och välmående.


Jalo

Jalo-seriens täcken och kuddar har en extra gnutta lyx med hela 100 % gåsdunfyllning och tyg av finaste bomullsbatist. Tillsammans med de klassiskt mjuka Jalo-kuddarna är den här serien finsmakarens val. Täckena finns i tre olika värmegrad och kuddarna i olika storlek och höjd. Alla Jalo-produkter levereras förpackade i eleganta, hållbara tygkassar av bomull.


Unessa

Unessa kollektionen har en patenterad struktur som aktiverar luftcirkulationen i produkten. Unessa duntäcken har tillverkats med speciell hänsyn till personer som alstrar mycket värme. Det är tillåtet att njuta av dun även om du inte behöver mycket värme. Unessa-kuddarnas Box-konstruktion delar in dunfyllningen i flera sektioner, vilket fördelar mjukhet och stöd jämnt över hela kudden. Det är ett omtyckt val om du inte vet exakt vilken typ av kudde du söker till dig själv eller som present.

Triplus

Triplus-kuddarna består av dunkuddar med fyllningskombinationer som ger olika grader av mjukhet och stadga. Dessa kuddar består av sammansättningar av dun och småfjäder i tre sektioner och är ett bevis på att även en mjuk dunkudde kan ge ett utmärkt stöd.